Szeretnél értesülni az újdonságokról?

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi értesítünk Téged az újdonságokról

[mc4wp_form id=”1232″]

Állapotfelmérés

A mozgásszervi állapotfelmérés minden egyes terápia előtt szükséges. Az orvosi vizsgálat után, a terapeuta is megvizsgálja, hogy az Ön számára legmegfelelőbb terápiát tudja kiválasztani. A problémák megoldása gyakran nem csak a fájdalmas pont területén történik, az összefüggéseket kell megtalálni. Pl.: egy derékfájdalom a rossz pozícióban való ülés, állás, emelés, a mozgásszegény életmód, belső szervi elváltozások, csípő, térd, talp elváltozások  során is kialakulhatnak. Ezeket mind meg kell keresni és a kiváltó okokat kell megszüntetni. 

A mozgásszervi állapotfelmérés áll egy részletes anamnézis felvételből, kikérdezésből. Fontos a már meglévő betegségek tisztázása, a használt gyógyszerek neve. Meg kell tudni, hogy az adott probléma mikor alakult ki, mi az ami a tüneteket fokozza, enyhíti, stb..

Anamnézis felvétele után következik a megtekintés. A terapeuta megtekinti a vendég járását, állását, mozgását, testének felépítését, asszimetriát, sérülésre utaló nyomokat keres.

Ezután következik a tapintás. A fájdalmas terület  tapintása fontos információkat szolgál a terapeutának, a testrész hőmérséklete, benyomhatósága, stb..

A következő lépése az állapotfelmérésnek a mozgások vizsgálatával folytatódik. A passzív és aktív mozgásokat, az ép és érinett oldal összehasonlítása fontos adatokat szolgál. Különböző speciális tesztekkel (pl.: idegnyújtási tesztek) segítségével differenciálhatjuk a fájdalom helyét, jellegét. 

Az állapotfelmérés során a vendég képet kap a mozgásszervrendszere állapotáról, esetleges eltéréseiről. Az állapotfelmérés birtokában a terapeuta kezelési tervet tud felállítani.

Mikor javasolt az állapotfelmérés?

A felmérés javallatai

  • Bármilyen terápia igénybevétele előtt szükséges elvégezni
  • Sportolás elkezdése előtt
  • Tisztába szeretne jönni a mozgásszervi állapotával

Mikor nem javasolt az állapotfelmérés?

A felmérés ellenjavallatai
  • Nincs

Mi segítünk

Ha magadra ismertél a cikkben és segítségre van szükséged, jelentkezz be egy állapotfelmérésre!

Dedinszky Erzsébet
Dedinszky Erzsébet
2024-01-16
Kisebb megszakítással április óta járok Karasi Bencéhez. Most már írhatom, hogy járok🙂,mert az elején inkább csak odavonszoltam magam a hosszú ideje tartó térdfájásom miatt🙂. Nagyon kellemes körülmények között kapok manuàlterápiás kezeléseket és gyógytorna útmutatót. Bence nyugodsága, kedvessége és szakértelme segítségével már talán az is elképzelhető,hogy sikerül visszakapnom a fájdalom nélküli mozgás örömét.
Rege Márton
Rege Márton
2023-11-29
Iago Ferreiro
Iago Ferreiro
2023-11-29
Amazing profesional! I have been suffering for months with scapula and shoulder issues. After passing by a few fisiotherapists, I almost lost the hope...but thanks to Balázs I am actually recovering and improving week by week. I am incredibly thankful and would recommend him without hesitation. Moreover his English is really good.
Árpád Tóth
Árpád Tóth
2023-11-23
Karasi Bencéhez voltam először kezelésen. Fantasztikus ember nagyszerű tudással! Csak ajánlani tudom!
Klara Kun
Klara Kun
2023-11-21
Megi Olszewski
Megi Olszewski
2023-11-06
Vittoria Dragho
Vittoria Dragho
2023-08-31
Torma Balázshoz járok, már az első kezelés után érezhető volt a javulás. Végtelenül kedves és hozzáértő, csak ajánlani tudom!
Antonia Pach
Antonia Pach
2023-07-30
Szasz Eszter
Szasz Eszter
2023-06-29
Nagyon kedvesek az emberek, Tökéletes hely. Egyszerűen imádom!!😊
Kutasi-Baráth Petra
Kutasi-Baráth Petra
2023-03-16

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Jogi nyilatkozat

A weboldal tartalmának szerzői joga a KaToNa Rehabot illeti meg, kivéve azon eseteket, amikor konkrét dokumentumban más forrás van feltüntetve, vagy a szerzői joggal kapcsolatban egyéb közlés történik.

A weboldalon szereplő információk (írások, képek, videók, stb.) részben, vagy egészben történő másolása és újra felhasználása -írásban megkért engedélyünk nélkül- szigorúan tilos!

A weboldalon olvasható információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot! Nem minősülnek terápiás javaslatnak, kizárólag tájékoztató, oktató jellegűek. Ha bármilyen egészségügyi problémája van, mielőbb keresse fel kezelőorvosát, gyógytornászát!