Szeretnél értesülni az újdonságokról?

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi értesítünk Téged az újdonságokról

[mc4wp_form id=”1232″]

Állapotfelmérés

A mozgásszervi állapotfelmérés minden egyes terápia előtt szükséges. Az orvosi vizsgálat után, a terapeuta is megvizsgálja, hogy az Ön számára legmegfelelőbb terápiát tudja kiválasztani. A problémák megoldása gyakran nem csak a fájdalmas pont területén történik, az összefüggéseket kell megtalálni. Pl.: egy derékfájdalom a rossz pozícióban való ülés, állás, emelés, a mozgásszegény életmód, belső szervi elváltozások, csípő, térd, talp elváltozások  során is kialakulhatnak. Ezeket mind meg kell keresni és a kiváltó okokat kell megszüntetni. 

A mozgásszervi állapotfelmérés áll egy részletes anamnézis felvételből, kikérdezésből. Fontos a már meglévő betegségek tisztázása, a használt gyógyszerek neve. Meg kell tudni, hogy az adott probléma mikor alakult ki, mi az ami a tüneteket fokozza, enyhíti, stb..

Anamnézis felvétele után következik a megtekintés. A terapeuta megtekinti a vendég járását, állását, mozgását, testének felépítését, asszimetriát, sérülésre utaló nyomokat keres.

Ezután következik a tapintás. A fájdalmas terület  tapintása fontos információkat szolgál a terapeutának, a testrész hőmérséklete, benyomhatósága, stb..

A következő lépése az állapotfelmérésnek a mozgások vizsgálatával folytatódik. A passzív és aktív mozgásokat, az ép és érinett oldal összehasonlítása fontos adatokat szolgál. Különböző speciális tesztekkel (pl.: idegnyújtási tesztek) segítségével differenciálhatjuk a fájdalom helyét, jellegét. 

Az állapotfelmérés során a vendég képet kap a mozgásszervrendszere állapotáról, esetleges eltéréseiről. Az állapotfelmérés birtokában a terapeuta kezelési tervet tud felállítani.

Mikor javasolt az állapotfelmérés?

A felmérés javallatai

  • Bármilyen terápia igénybevétele előtt szükséges elvégezni
  • Sportolás elkezdése előtt
  • Tisztába szeretne jönni a mozgásszervi állapotával

Mikor nem javasolt az állapotfelmérés?

A felmérés ellenjavallatai
  • Nincs

Mi segítünk

Ha magadra ismertél a cikkben és segítségre van szükséged, jelentkezz be egy állapotfelmérésre!

Zsófi Bartha
Zsófi Bartha
2022-10-04
Karola Magony
Karola Magony
2022-05-25
Laszlo Fodor
Laszlo Fodor
2021-08-10
Elhúzódó izomsérüléssel bajlódtam (terepfutó vagyok), Balázs rendkívül hatékonyan segített. Kedvesek, gyorsak és ha nem szükséges nem erőltetnek hosszú programot.
Karolina Krska
Karolina Krska
2021-08-07
Fanny hihetetlenül profi és segítőkész, nagy szakértelemmel rendelkezik és igazán nagyon kedves! Gondos és alapos felmérés után jött az izmok lazítása, majd a gyógytorna maga! Otthoni feladatokat is ad! Jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Noémi Sófalvi
Noémi Sófalvi
2020-12-14
Profi szakképzett csapat, ahol mindig jó a hangulat😊már az első kezelés után úgy jöttem el tőlük mintha újjá születtem volna, így bátran ajánlom mindenkinek aki barátságos, és tényleg igazi szakemberek kezei alatt szeretne gyógyulni/helyre jönni!
Pal Sari
Pal Sari
2020-02-06
Dániel Kósa
Dániel Kósa
2020-01-27
György Kulcsár
György Kulcsár
2020-01-27
Pro csapat, csak ajánlani tudom.
Andris Szepesy
Andris Szepesy
2020-01-15
Péter Sipos
Péter Sipos
2019-12-10
Még kint Angliában sikerült eltörnöm a kezem és nem ajánlottak gyógytornát , mivel pedig kellett volna. Balázs megnézte és egyből látta mi a probléma. Nagyon profi csapat és kiválóan bánnak az emberekkel. Most heti egyszer járok hozzá , inkább ilyen utó kezelésre :) Csak ajánlani tudom őket!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Jogi nyilatkozat

A weboldal tartalmának szerzői joga a KaToNa Rehabot illeti meg, kivéve azon eseteket, amikor konkrét dokumentumban más forrás van feltüntetve, vagy a szerzői joggal kapcsolatban egyéb közlés történik.

A weboldalon szereplő információk (írások, képek, videók, stb.) részben, vagy egészben történő másolása és újra felhasználása -írásban megkért engedélyünk nélkül- szigorúan tilos!

A weboldalon olvasható információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot! Nem minősülnek terápiás javaslatnak, kizárólag tájékoztató, oktató jellegűek. Ha bármilyen egészségügyi problémája van, mielőbb keresse fel kezelőorvosát, gyógytornászát!